Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AMTB merge mai departe cu proiectul CISMOB

Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti (AMTB) a gazduit la inceputul lunii cea de-a doua intalnire cu actorii regionali interesati in cadrul proiectului cu finantare europeana CISMOB – Cooperative Information Platform for Low Carbon and Sustainable Mobility. Proiectul este finantat prin Programul operational Interreg Europe din Fondul European de Dezvoltare Regionala, iar in consosrtiu, alaturi de Romania, mai fac parte entitati din Portugalia (coordonatorul proiectului), Suedia, Spania.
 

La intalnire au participat reprezentanti ai RATB, ai Agentiei pentru Protectia Mediului Bucuresti, ai Asociatiei pentru Mobilitate Metropolitana, specialisti in transport, IT, reprezentanti ai mediului de afaceri, precum si din mediul universitar.
Scopul CISMOB este de a genera politici la nivel national, regional si local, armonizate la nivel european, privind reducerea emisiilor de carbon in transportul public. De asemenea, proiectul va elabora recomandari de implementare a acestor politici in Romania.
Intalnirea s-a bucurat de succes, generand o reala dezbatere intre reprezentantii entitatilor publice si private participante. Majoritatea celor prezenti si-au manifestat disponibilitatea de a face parte din grupul CISMOB, care va fi consultat si implicat in elaborarea unui plan de actiune privind influentarea politicilor de reducere a emisiilor de carbon in transport.

Articole similare

Ad