Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata de curierat: Afacerile primelor 10 companii s-au majorat cu 8%

Afaceri in crestere pentru principalele companii de curierat din Romania, piata locala fiind estimata sa ajunga la jumatate de miliard de euro anul acesta, dupa ce in 2017 a inregistrat o valoare totala de 430 milioane euro. Fata de 2016, clasamentul principalilor jucatori arata mici schimbari de pozitii, insa nimic notabil, topul continuand sa fie condus de Posta Romana, care a inregistrat afaceri de peste 247 milioane de euro, in urcare usoara, urmata de FAN Courier, cu aproape 129 milioane de euro.
 

Cu o crestere abia sesizabila fata de 2016, cea mai mare cifra de afaceri continua se o aiba compania de stat Posta Romana, cu putin peste 247 milioane euro, in timp ce numarul de salariati a scazut cu 837 de persoane. Pe locul al doilea in topul realizat de editorii Tranzit se mentine cea mai mare companie din piata, FAN Courier Express, care inregistreaza un plus al afacerilor de 13%, la 128,5 milioane euro, raportat la un numar mediu de salariati de 2.473 de persoane, in crestere, de asemenea, cu 283 de persoane. Ca si in 2016, podiumul este incheiat de Urgent Cargus, cu aproape 82 de milioane euro, in urcare cu 19%. Nici in ceea ce priveste al patrulea loc nu se inregistreaza vreo surpriza in clasament, ocupat, ca si in 2016, tot de DHL International Romania, cu o cifra de afaceri de 56 milioane euro, in crestere cu 1,67 milioane euro. TNT Romania a avut afaceri de 55,4 milioane euro, inregistrand tot o crestere, in timp ce pe locul al saselea, UPS Romania inregistreaza o usoara scadere, de circa 197.000 euro, pentru un total de 39,5 milioane euro. DPD Romania isi mentine a saptea pozitie, cu afaceri 26,8 milioane euro, fata de 27,08 milioane euro in 2016. „Anul trecut ne-am focusat pe schimbarea platformei de IT, iar acest pas strategic nu s-a realizat atunci cand ne-am dorit, in Q1, ci abia pe 3 noiembrie, cand toata lumea era deja pregatita pentru Black Friday. Abia in decembrie lucrurile au inceput sa functioneze mai bine, iar azi toate sunt puse la punct si ne pregatim sa obtinem si roadele acestei migrari“, a explicat Lucian Aldescu, CEO-ul companiei de curierat. Pentru anul in curs, compania se asteapta la o crestere de 20% (11 milioane de colete livrate), „influentata de calitatea serviciilor oferite de DPD Romania, de pretul competitiv si corect pe care il aplicam, alaturi de inovatia pe care o aducem prin noul nostru sistem IT, la Arad si Craiova”, a mai spus Lucian Aldescu. Topul este incheiat de GLS General Logistics Systems Romania din Sibiu, companie situata pe locul al optulea cu o cifra de afaceri de 24,5 milioane euro, urmata de Nemo Expres Logistic, care a urcat spectaculos anul trecut, pana la 21,9 milioane euro, de la 5,3 milioane euro in urma cu doi ani. Ultimul loc il ocupa DSC Expres Logistic, de asemenea in urcare o pozitie, avand o cifra de afaceri de 10,5 milioane euro.
In total, afacerile principalelor 10 companii din piata de curierat s-au majorat cu aproximativ 8% fata de anul anterior, pana la o valoare cumulata de aproape 692,3 milioane euro, ceea ce reprezinta 90% din totalul pietei.

Articole similare

Ad