Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ucraina vrea sa taxeze importurile de vehicule din Rusia

Guvernul ucrainean s-a gandit sa anuleze acordul interguvernamental cu Rusia care elimina aplicarea taxelor comerciale pentru vehicule. Aceasta este doar una dintre masurile ce ar putea fi luate in industria automotive din cauza tensiunilor politice dintre Rusia si Ucraina dupa anexarea Crimeii.
Acordul elimina nevoia producatorilor rusi care le exporta catre Ucraina vehicule sau kit-uri complete sa plateasca 10% taxe vamale.
 

Importatorii de vehicule au criticat propunerea, reclamand faptul ca ar putea dauna si mai mult economiei si ar duce la cresterea tensiunilor din tara prin cresterea pretului la masini.
„Este posibil ca noua taxa sa fie inclusa in pretul final platit de consumator deoarece cresterea taxelor permanente ar goli rezervele importatorilor in incercarea de a mentine pretul“, a explicat Alexei Andreychenko, analist al agentiei de investitii Art Capital. “In aceste conditii pretul va suferi o crestere de 8%.”
Taxa ar afecta si importurile de vehicule construite de producatorii straini in Rusia. Pe langa marcile rusesti, Rusia mai exporta si modele fabricate de producatori straini printre care Volkswagen Polo Sedan, Hyundai Accent, Kia Rio, Peugeot 408 si Renault Duster.
Un purtator de cuvant al Renault Ucraina a declarat ca au luat in calcul sa importe Duster din fabrica din Romania.

Articole similare

Ad