Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soferii au multe lipsuri

Cu ocazia conferintei Tranzit de la Piatra Neamt, Sandor Gabor, presedintele IFPTR a prezentat evaluarea a peste 4.000 de soferi participanti la doua competitii Scania si la concursul IFPTR organizat in 2013.
Una din concluziile testului a fost acela ca multi soferi nu stiu sa-si gestioneze timpii de conducere si odihna, astfel ca, deoarece nu cunosc foarte bine legislatia, pentru a fi siguri ca nu vor fi amendati in trafic, se odihnesc mai mult decat trebuie. Iar cei care o cunosc, nu sunt capabili sa fie foarte operativi deoarece nu au incredere in ei sa ia anumite decizii.
 

Mai grav este ca unii nu stiu sa scrie si inteleg cu greu ceea ce citesc.
In plus, multi au o lipsa acuta de cunostinte tehnice, nefiind in stare sa recunoasca nici macar roata de rezerva. „In afara de volan si acceleratie, altceva nu cunosc!“
Nici cunostintele de arimare nu sunt stapanite foarte bine de unii soferi, care ori folosesc chingi neconforme, rupte, ori nu stiu sa le aplice pe cele bune.
In plus, pentru multi procedurile de exploatare rationala sunt o necunoscuta. „La proba de verificare a vehiculului inainte de plecarea in cursa am avut un sofer care se invartea in jurul masinii ca titirezul, habar neavand la ce sa se uita si ce sa urmareasca!“
Atitudinea ezitanta in trafic este o alta caracteristica a unor soferi de camion. „De exemplu, cand se apropie de o intersectie, nu stiu unde sa se incadreze, asa ca stau pe mijloc ca sa mearga pe unde e mai bine“.
Mai multe amanunte puteti citi in numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad