Revista  | 
01.11.2012 / 
Cristiana Sandulescu

Pe langa problema atribuirii, controlul si amenzile aplicate de inspectorii ISCTR au reprezentat un alt subiect „fierbinte” pentru operatori in cadrul conferintei Tranzit.

Operatorii au fost gresit informati cu privire la faptul ca amenzile aferente notelor de constatare emise in perioada februarie-mai 2012 se vor sterge sau ca se va alege care sa fie transformate in amenzi si care nu. Nu exista o modalitate legala de a face acest lucru. Dar probabil cine a declarat anterior asta nu cunostea mersul proceselor verbale. Instanta insa este cea care poate sa anuleze un proces verbal incheiat sau sa il transforme in avertisment, a aratat Gabriel Stefanescu, Inspector de Stat Sef in cadrul ISCTR.

„Sunt probleme multe legate de control si le cunoastem. Inclusiv faptul ca se impune modificarea HG 69/2012. Este insa mare inertie in sistem si in vederea campaniei electorale iminente este greu de crezut ca lucrurile vor fi schimbate in perioada imediat urmatoare. Se lucreaza la instruirea inspectorilor care au intrat in sistem fara o pregatire foarte buna inainte. Am crezut ca va fi mai usor, dar progresam destul de greu. Vom adopta o uniforma noua, mult mai vizibila in trafic. Vor fi reinscriptionate autovehiculele de control si urmeaza sa se mai achizitioneze si alte masini, pentru ca sunt judete unde nu se poate face control cu un singur vehicul.“
O prioritate in control va fi starea tehnica a masinii si siguranta in trafic. In acelasi timp, se va incerca sa fie mai putin luate in seama micile erori, ca neinscrierea soferilor in baza de date. „Nu pot insa sa le impun inspectorilor sa nu amendeze. Dar incerc sa ii fac sa observe problemele cu adevarat grave. Practic, daca un sofer a depasit cu jumatate de ora timpul de conducere si s-a oprit nu este asa o mare problema, dar daca merge cu o anvelopa uzata cu mult peste limita admisa este o problema grava. Exista la nivel european un proiect de control tehnic, cunoscut si de ARR, care va intra in vigoare in aproximativ un an. Prin acesta se stabileste efectuarea controlului tehnic in doua moduri: vizual, care ...

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or