Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

5 ani de inchisoare in Franta

In Franta, amenzile pot ajunge pana la 30.000 de euro si sunt insotite de inchisoare pana la cinci ani pentru persoanele care sprijina direct sau indirect intrarea, circulatia sau sejurul ilegal al unui strain in Franta, potrivit raspunsului primit de Ambasada Romaniei la Paris. Autoritatile franceze aplica aceste pedepse in situatia in care exista o contributie sau o culpa a transportatorilor.
Astfel, soferii camioanelor sunt sfatuiti sa nu accepte sub nicio forma sa transporte persoane necunoscute, in caz contrar fiind pasibili de inchisoare cu executare.
 

In cazul in care transportatorii romani aflati in Franta, in departamentul Pas de Calais, au suspiciuni asupra faptului ca in camionul lor au intrat imigranti ilegali, se pot adresa fie la Serviciul vamal care efectueaza controlul la iesirea din Franta, fie pot suna la nr. de telefon +33321004810 (permanenta asigurata 24/7), +33321004814 sau +33321004818. In cazul in care se afla in Franta, in afara departamentului Pas de Calais, pot apela direct numarul de urgenta al centralei Ministerului de Interne francez (17), care ii va directiona catre unitatea de jandarmerie sau politie competenta. Transportatorii romani trebuie sa indice numarul de inmatriculare al camionului si al semiremorcii, tipul vehiculului si locatia exacta in care se afla.

Articole similare

Ad