Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Energiile regenerabile vor inlocui carbunele ca sursa de energie la nivel mondial

Agentia Internationala de Energie (IEA) a anuntat in ultimul sau raport – World Energy Outlook 2015 – ca vom asista la o tranzitie pe piata energetica mondiala. Astfel, in ultimii ani, capacitatea energetica dezvoltata din resurse regenerabile a crescut foarte mult, in 2014 fiind deja pe locul al doilea, in urma carbunelui. In conditiile in care peste 150 de tari au fost de acord ca este vitala inlocuirea surselor de producere a energiei in vederea conservarii planetei, se asteapta ca energiile regenerabile sa devina pana in 2030 principala sursa de electricitate.
 

Cererea de carbune se estimeaza ca se va tripla in India si in Asia de sud-est pana in 2040. In acelasi timp, India este una dintre multele tari care si-a propus sa devina o asa-zisa „supra-putere solara“ si tot aici va fi inaugurat primul aeroport din lume care va functiona exclusiv cu energie solara.
IEA estimeaza ca pana in 2040 energia din surse regenerabila va reprezenta 50% din consumul total al Uniunii Europene, 30% in China si Japonia si peste 25% in Statele Unite si India.

Articole similare

Ad