Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romania, o punte intre vest si est

Tranzit revine la Iasi pentru o noua conferinta dedicata transportatorilor de marfuri

Pe 9 si 10 iunie revista Tranzit organizeaza o noua conferinta de transport la Iasi, la Hotel Unirea.
Printre subiectele pe care le vom lua in discutie se numara:

1. Reglementari in transporturile nationale – noutati, probleme la reglementarile actuale, propuneri de modificare.
2. Licentierea autovehiculelor de 3,5 t
3. Reglementari in transporturile internationale – salariul minim in Germania si Franta. Propuneri pentru noul pachet rutier. Proiectul de directiva care reglementeaza detasarea de personal si care prevede respectarea legislatiei sociale (nu numai salariul minim) din tarile in care lucratorii ajung sa lucreze.
4. Controale in tara si in strainatate – probleme depistate de ISCTR – interventii la tahograf, interventii la sistemul de alimentare cu AdBlue, certificate ITP
5. Amenzi in Franta pentru efectuarea pauzei de odihna de 45 de minute in echipaj
6. Autorizatii de transport international si CEMT-uri – probleme la acordarea autorizatiilor si la returnarea acestora, situatie negocieri comisii mixte, stocuri de autorizatii s.a.
7. Amenzi in frontiera – probleme de cantar, valabilitate a rovinietei etc.
8. Criza de soferi – cum se poate rezolva si in ce masura costurile cu personalul au crescut costul/km al firmelor de transport din Romania. In conditiile in care vor fi nevoite sa creasca salariile minime la soferi, mai pot fi firmele de transport din Romania competitive la international?
9. Tarifele la RCA – ce perspective de crestere sau de descrestere exista?
10.  Piata de transport din Rusia si fostele state din CSI – potential pentru firmele de transport din Romania sau Republica Moldova?

Printre invitatii care ne vor ajuta sa dezbatem aceste probleme se numara reprezentanti ai conducerii Directiei Rutiere din cadrul Ministerului Transporturilor, ai CNADNR, ai Directiei Regionale Vamale Iasi, ai Ministerului Muncii/Directiei Teritoriale ai ITM Iasi, ai ISCTR, ai asociatiilor profesionale, precum si manageri ai unor firme de transport de succes si ai institutelor de formare profesionala.

Articole similare

Ad