Transport Persoane

01.02.2018 / Cristiana Sandulescu

Consiliul Judetean Bihor a implementat o aplicatie ce permite calatorilor sa se informeze in timp real cu privire la autobuzele si microbuzele disponibile pe trasee, cele mai apropiate statii, graficul de circulatie etc. Acest lucru e posibil gratie mo­ni­to­ri­za­rii prin GPS a tuturor vehiculelor utilizate pe cele 900 de curse zilnice din judet, operate de catre 42 de companii de transport. Sub sloganul „Nu-ti pierde timpul! Nu mai risca la pirati!“, CJ Bihor isi doreste astfel sa incurajeze utilizarea transportului public si sa sprijine operatorii licentiati in lupta impotriva concurentei neloiale.
 

01.02.2018 / Cristiana Sandulescu

Autobuzul Citaro hibrid a fost gandit ca un pas firesc in eficientizarea modelului conventional diesel, al carui motor Euro 6 este recunoscut pentru consumul redus de carburant. Versiunea cu sistem paralel diesel-electric poate fi achizitionata cu un efort suplimentar investitional minim si asigura o economie de motorina de pana la 8,5%. Foarte important, din punct de vedere al exploatarii si al performantelor la rulare nu este nicio diferenta fata de modelul standard.
 

01.02.2018 / Trafic Media

Uber a pierdut la Curtea Europeana de Justitie (CEJ) procesul intentat de Asociatia Elite Taxi a taximetristilor din Barcelona, care a acuzat compania americana ca presteaza servicii de transport calatori. Astfel, cel putin pe teritoriul Uniunii Europene, Uber va fi licentiat ca operator taxi si se va supune reglementarilor din domeniu.
 

01.02.2018 / Cristiana Sandulescu

Rombus Transport, companie parte a grupului Eurolines, este al doilea operator roman care a inceput, in 2017, colaborarea cu FlixBus. Perspectivele sunt incurajatoare, iar intrarea intr-o retea de transport de anvergura FlixBus asigura un grad de incarcare foarte bun al autocarelor. Este adevarat ca pe retur, spre tara, circula mai putin calatori decat spre Occident, insa pe masura ce Romania va deveni o destinatie turistica mai cunoscuta acest lucru ar putea fi contrabalansat.
 

01.02.2018 / Trafic Media

Pachetul de mobilitate propus de Comisia Europeana pentru reglementarea transportului de calatori trebuie sa faca obiectul unor reguli adaptate nevoilor operatorilor, sustine Uniunea Transportatorilor Rutieri Internationali (IRU).
 

01.02.2018 / Cristiana Sandulescu

In ciuda declaratiilor primarului general al Capitalei privind organizarea zonei metropolitane si mentinerea in carti a operatorilor privati, lucrurile mai au pana sa fie transate. Ministerul Transporturilor a demarat procedura de desfiintare a vechii AMTB, intre timp fiind in curs de constituire o alta asociatie de transport metropolitan, care apartine Asociatiei de Dezvoltare Intracomunitara formata din Primaria Bucuresti si mai multe localitati din Ilfov si care ar trebui sa realizeze noul program de transport.
 

01.02.2018 / Trafic Media

Primaria Capitalei a anuntat ca intentioneaza sa cumpere 42 de autobuze electrice, conform proiectului de hotarare adoptat in sedinta de pe 19 decembrie a CGMB. Autobuzele vor fi folosite in zona centrala a Capitalei, in vederea realizarii masurilor din Programul Integrat de Gestionare a Calitatii Aerului in Municipiul Bucuresti si a celor din Planul de Mobilitate Urbana Durabila. Conform proiectului, RATB este imputernicit sa realizeze un studiu de trafic in vederea identificarii noilor trasee din zona centrala a Capitalei.
 

01.02.2018 / Trafic Media

Piata europeana de autobuze si autocare a scazut usor in 2017 comparativ cu anul precedent (-0,5%), totalizand 40.515 unitati, potrivit unei statistici a Asociatiei Constructorilor Europeni de Autovehicule (ACEA). De subliniat faptul ca aici sunt prinse toate vehiculele destinate transportului de calatori avand masa totala maxim autorizata de peste 3,5 t, deci inclusiv microbuze. Potrivit ACEA, vanzarile s-au diminuat in Marea Britanie si Franta, cu 18,8% si respectiv 4% fata de 2016, in timp ce inregistrarile de autobuze si autocare noi au crescut substantial in Italia (+20,3%) si Spania (+6,9%).
 


SubcategoriiPage 1 of 91