Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bani pentru alegeri, din buzunarul transportatorilor

Daca la inceput ideea unui protest national a fost imbratisata de toate asociatiile profesionale, convinse ca schimbarile legislative vor fi benefice pentru toti transportatorii, in final UNTRR a constatat ca viziunea pe care o au membrii sai asupra schimbarilor solicitate sunt diferite fata de cele ale celorlalte asociatii. In esenta, UNTRR sustine ca multe dintre schimbarile legislative din ultima perioada nu fac decat sa aduca mai multi bani la buget in perspectiva alegerilor de anul acesta.
 

Astfel ca nu vrea sa sustina nicio revendicare ce are acest scop, asa cum ne-a explicat Radu Dinescu, secretarul sau general.

Tranzit: Care a fost principala nemultumire de la care a pornit ideea de protest al transportatorilor?
Radu Dinescu: Ideea protestului a pornit in mai 2013 de la nemultumirile transportatorilor privind introducerea placutelor cu masele si dimensiunile vehiculelor, care trebuiau montate in mai putin de doua saptamani. Atunci, noi, impreuna cu celelalte asociatii si transportatorii, am coordonat un posibil protest. In mai 2013, in fata amenintarii unei greve a transportatorilor, a fost incheiata o minuta cu ministrul de atunci, prin care s-a agreat revizuirea si finalizarea mai multor acte normative din domeniul transporturilor rutiere, cu impact semnificativ in activitatea de transport rutier, referitoare la amenzi si la modul de organizare si desfasurare a operatiunilor de transport rutier. La finalul lui august, cand s-a terminat interimatul premierului Victor Ponta la Ministerul Transporturilor si a venit Ramona Manescu, am reluat discutiile cu celelalte asociatii, iar in acest sens avem si adrese comune prin care solicitam ministrului o intalnire pentru continuarea discutiilor. Nu s-a intamplat nimic toata luna septembrie. I-am scris mai putin la inceputul mandatului noului ministru, tocmai ca sa nu se sperie de multitudinea problemelor ramase nerezolvate de ani de zile in cadrul MT.
Ulterior discutiile despre un posibil protest au continuat. De ce nu a participat si UNTRR?
Desi m-am intalnit si cu reprezentantii celorlalte asociatii profesionale, carora le-am propus reluarea interventiilor la minister, acestia nu au mentionat nimic de un eventual protest. Au inceput sa tergiverseze lucrurile pentru ca si-au anuntat protestul si vroiau sa iasa in fata. Problemele transportatorilor sunt comune, iar membrii UNTRR care au vrut sa participe la protest au facut acest lucru. Dar UNTRR nu se poate implica intr-un protest initiat si organizat de cineva care nu isi doreste sa colaboreze cu noi. Iar dupa ce au anuntat public protestul ne-au cautat pe noi sa le spunem daca au scris bine revendicarile. Or, nu poti cere ajutorul intr-o actiune pe care vrei sa o faci singur. Mai ales sub coordonarea unor indivizi care au fost angajati sau continua sa lucreze sub diferite forme pentru stat. Unii spun transportatorilor ca se duc la minister sa le apere interesele si cand intra acolo propun amenzi imense. UNTRR a propus amenda maxima de …

Articole similare