Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Trucks se impune pe piata vehiculelor municipale

La finalul lui 2016 Cefin Trucks a devenit importator si distribuitor exclusiv al gamei de produse Ford Trucks in Romania, oferind servicii de vanzare, post-vanzare si distributie de piese de schimb. Iar din mai 2017 din portofoliu fac parte si autovehiculele pentru uz municipal, din care s-au livrat deja 10 unitati, urmand ca pana la final de an sa se ajunga la cel putin 35 – cea mai mare parte deja contractate. Cei mai multi clienti de pe acest segment sunt firme private care participa apoi cu vehiculele respective la licitatiile organizate de municipalitati pentru servicii de salubritate.
 

Pentru uz municipal, Ford Trucks propune autogunoiere de 15-23 m3, pe sasiu 4×2 sau 6×2, pentru transport de gunoi menajer, automaturatori, hooklift-uri si skip loadere pentru transportul containerelor, si vehicule specializate echipate cu macara, platforma sau bena basculabila.
Cele mai solicitate in Romania sunt autogunoierele de 15 m3 si automaturatoarele, drept pentru care in stocul total de circa 40 de unitati detinut de Cefin se regasesc si astfel de modele, care pot fi livrate imediat. Iar pentru optimizarea stocului existent se vor lua in calcul cererile din perioada urmatoare – aceasta fiind oricum o actiune cu caracter permanent, asa cum tine sa sublinieze Virginia Maftei, manager de vanzari pentru Vehicule Municipale si Specializate in cadrul Ford Trucks. In ceea ce priveste vehiculele care trebuie puse in productie, „pe langa promptitudinea livrarii vehiculelor comerciale Ford Trucks, pentru care termenul este de circa doua luni de la lansarea in productie, ne mandrim cu parteneriate care ne asigura termene de livrare excelente, de maximum patru luni, chiar si in cazul celor mai complexe suprastructuri“.
Camioanele sunt aduse de obicei in Romania gata carosate si pregatite de livrare, dar compania are si discutii cu carosieri din tara, pentru a colabora in functie de proiecte.
Pana acum forma de finantare preferata de cei mai multi cumparatori a fost leasingul financiar, Cefin oferind o solutie foarte avantajoasa in parteneriat cu Unicredit Leasing. Clienti care au cumparat astfel de vehicule specializate apeland la fonduri europene nu au existat pana acum, dar compania a fost deja contactata de potentiali beneficiari ai acestora si este in discutii cu ei pentru achizitii viitoare. In plus, desi este inca la inceput de drum, Cefin a castigat deja o licitatie publica si a si livrat autotractoare si semiremorci basculabile destinate domeniului public. „Participam in continuare la licitatii sperand, desigur, sa castigam cat mai multe. Mai ales ca in aceasta perioada se deruleaza numeroase proceduri pentru servicii de salubritate in diverse orase din Romania si odata cu incheierea lor ne asteptam la o crestere a vanzarilor de vehicule municipale in 2018“, declara Virginia Maftei.
Cefin vinde si vehicule rulate pentru uz municipal, prin Divizia de Camioane Rulate care integreaza servicii de achizitii si vanzare de camioane si semiremorci rulate apartinand tuturor marcilor, astfel incat clientii sa aiba posibilitate de trade-in.

Segmentul greu e in scadere inclusiv in cazul vehiculelor municipale
Asa cum remarca Virginia Maftei, piata de vehicule municipale cu masa mai mare de 16 t din Romania a inregistrat o usoara scadere in primul semestru al anului comparativ cu 2016, tendinta manifestata, de altfel, in ansamblul pietei de vehicule comerciale de peste 16 t, indiferent de gradul de specializare. In ceea ce priveste strict segmentul vehiculelor de uz municipal, cea mai importanta modificare o reprezinta cresterea ponderii gunoierelor, de la 21% in 2016 la 47% in 2017.

Articole similare